Riksscenen nyproduksjon
02
lørdag
03
feb. 2018
Dørene åpner 1900
Starter 2000
Billett 250/200
02
Emma Eliane Oskal Valkeapää foto. Sara Maret Ravdna Oskal
02
Niko Valkeapää
JoikeBær & Dronefolk FOTO: CF-Wesenberg@kolonihaven.no #cfwesenberg
Johan Anders Bær Dronefolk
02_03_Georg_Buljo_Press_Photo_by_Henriette_Berg-Thomassen_tif
Georg Buljo - kapellmester
ARRANGEMENTET ER AVLYST

SAMISK FESTKONSERT

I forbindelse med Samefolkets Dag arrangerer Riksscenen for fjerde året på rad Samisk Festkonsert.

Skuespiller Sarakka Gaup vil være konfransier. Hun er av den nye og unge fremadstromende generasjonen samiske kulturbærere som de senere årene har tatt tak i arven og med stolthet utviklet den videre. Gaup har blant annet gjestet de samiske teatrene Beaivvas Sami Teahter (Kautokeino), Giron Sami Teahter (Kiruna), gjort filmprosjekt og vært ”Årets Unge Kunstner” ved Riddu Riddu festivalen.

Joikeveteranene Johan Anders Bær og Niko Valkeapää er begge plateaktuelle denne vinteren. Vi kan garantere en sterk porsjon tradisjon som hovedrett og stemningsfylt musikk og eksperimenter som dessert. Bær og Valkeapää vil begge presentere nytt og gammelt materiale.

 

Emma Eliane Oskal Valkeapää er et relativt ubeskrevet blad men et stort talent fra Kautokeino. Hun debuterte i 2016 med egne sanger på albumet ”Dovddut eai gielis”    og vil presentere noe av sitt eget materiale sammen med musikerne.

 

Johan Anders Bær har etter samarbeidet med Nils-Aslak Valkeapää på nitti og totusen-tallet skapt seg en posisjon som en viktig innovativ og nyskapende utøverne innen tradisjonell samisk vokalutøvelse.

 

Niko Valkeapää har etter sin Spellemannprisvinnende debut i 2003 gitt ut en rekke kritikerroste album og reist internasjonalt med sitt reportoar. Han har i tillegg til musikken vært aktiv innen urfolks rettigheter, ga ut sin første poesisamling i fjor og sitter på Sametinget.

 

De faste musikerne til Niko Valkeapää vil under ledelse av Georg Buljo sørge for et spennede og vakkert musikalsk reisefølge for joiken og de forførende melodiene. Buljo utgjør også sammen med Tom Rudi Torjussen, duoen Dronefolk som har samarbeidet med Bær de siste årene.
Jan Helmer Olsen har laget billedsekvenser til musikken. Han har vakt oppsikt med sine dronefilmer med naturbilder fra Finnmark noe som blant annet har resultert i over en million avspillinger på YouTube.

 

Johan Anders Bær – joik
Niko Valkeapää – joik/vokal
Emma Eliane Oskal Valkeapää – vokal
Sarakka Gaup –  konfransier
Jan Helmer Olsen – visuals
Georg Buljo – gitar/synth/perkusjon/kapellmester
Per Willy Aaserud – trompet/synth
Helge Harstad – bass/baritone gitar
Tom Rudi Torjussen – trommer/elektronikk

 
#3549646