Riksscenen nyproduksjon
BIG SUN Chassol Holding Sun
onsdag
31
okt. 2018
Dørene åpner 1900
Starter 2000
Billett 250 / 200
BIG SUN  Chass Piano West Indies
BIGSUN5

Oslo World & Riksscenen

BIG SUN - CHASSOL

Big Sun, Christophe Chassols brilliante album, kroner hans trilogi av såkalte «Ultrascores»: Nola Chérie (2011), Indiamore (2013) og Big Sun (2015).
Dynamikken mellom filmen på lerretet og Chassols sceneopptreden er utgangspunktet for hans «Ultrascores», hvor arrangementene følger filmklippingen på en raffinert måte.

I november 2017 solgte Chassol ut Riksscenen under Oslo World med den fantastiske, visuelle konsertforestillingen Indiamore. Nå er det altså Big Sun som står for tur!

"It was something I wanted to do to close a chapter.  They would've liked it." - Christophe Chassol

Etter at Chassols foreldre døde i en tragisk flyulykke noen år tidligere, reiste han i 2014 tilbake til  sitt fødested Martinique for å lukke et kapittel i  eget liv. Han tok med seg Marie-France Barrier og Johann Levasseur, og trioen filmet og gjorde lydopptak i møter med lokalbefolkningen, hvor  scener fra hverdagsliv, karnevalet, fuglesang, fløyter, plystring og lyden av havet dannet kjernen i det som skulle bli Big Sun. Tilbake i Frankrike, komponerte, klippet og øvde de inn 27 spor. I alt 70 minutter med  vestindisk “rom-oddysee” med Christophe Chassol som en Kaptein Nemo i møte med Fender Rhodes, kompletterte trilogien.

Christophe Chassol er også en ettertraktet musiker for andre artister som Frank Ocean, Solange, Laurie Anderson, Terry Rileyand og Gilles Peterson, for å nevne noen.

 


Christophe Chassol – tangenter
Matthieu Edouard (/ Cedric Laban) – trommer  
 

#3549646