Riksscenen nyproduksjon
05
lørdag
06
mai 2017
Dørene åpner 1830
Starter 1930
Billett 220/150
ARRANGEMENTET ER AVLYST

DANSEFEST VÅGÅ

Ikkje ver blug, kyss meg!
Bestillingsverket fra Landskappleiken i Vågå.
Over hundre aktører i alle aldre er på scenen og viser det beste fra en aktiv folkemusikkbygd. Under den smittende spel- og dansegleden ligger et alvor, en historie om forskjell på liten og stor i bygda, om forbudt kjærlighet, svik og håp. Stumfilmen «Fante-Anne» som ble spilt inn i Vågå i 1920, har gitt ideen til forestillingen, og klipp fra filmen vises i forestillingen.  
I 1920 kom filmskaper Rasmus Breistein med kamera, manus og et knippe skuespillere til location Vågå. Her fant han kulisser, kostymer, statister og den stemningen han ønsket. Filmen «Fante-Anne» ble starten på et nasjonalt gjennombrudd i norsk filmhistorie.
Breisteins film er en Romeo og Julie-historie og tar for seg motsetninger i bygdesamfunnet, med storbønder og husmenn, ulykkelig kjærlighet og drømmen om et bedre liv i Amerika. Inspirert av Breistein og filmen laget vi en ny forestilling med musikk, dans, sang  fortellinger og bilder. Vi omfavnet bygda, naturen og tradisjonene, lekte med innfall og inspirasjon og lot oss forføre. Resultatet ble bestillingsverket «Ikkje ver blug, kyss meg!».

Vegar Vårdal – feler, komponist, musikalsk ansvarlig
Åsmund Reistad – gitarer, bass,
Kenneth Ekornes – perkusjon
Vegard Moshagen – tangenter, bass
Aasmund Nordstoga – sang  
Tone Jorunn Tveito – sang
Solister, grupper og lag fra Vågå spel- og dansarlag
#3549646