Riksscenen nyproduksjon
Signe Fuglesteg Luksengard
onsdag
05
april 2017
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Dans, musikk og historiefortelling

BYTTING

«Så vart han din, han som skulle vore min».
I norsk folketro var det en kjent sak at de underjordiske pleide å stjele menneskebarn og legge sine egne stygge barn igjen som erstatning. Bytting handler om en nybakt mor som blir overlatt til sin egen ensomhet der hun må kjempe mot egne tanker, og gradvis forsvinner inn i sine egne vrangforestillinger. Hva skjer med kvinner som blir syke etter fødsel og hvordan møter de kravene omverdenen stiller?

Forestillingen er en nyproduksjon der dansen, musikken og fortellingen går hånd i hånd. På scenen står to skuespillere og to musikere. Noen har lengre fartstid på scenen mens andre er i startgropa av sin sceniske og folkemusikalske karrière. Som regikonsulent  har de fått hjelp av nestoren Indra Lorentzen, og manuset til «Bytting» har blitt skrevet av Eldgrim Springgard. Sammen skaper de en historie med klangbunn i overtro, tradisjon og folkekultur, der musikken, dansen og teksten minner oss på hvilken styrke som ligger i en mors kjærlighet.

Elisabeth Syrdahl Ellingsen – fortelling, sang, Silje Risdal Liahagen – fortelling, sang,
Selma French Bolstad – hardingfele, fele, nøkkelharpe, gitar, sang, Christian Svensson– perkusjon, Indra Lorentzen – regikonsulent , Eldgrim Springgard – manus 

#3549646