Riksscenen nyproduksjon
04
søndag
02
april 2017
Dørene åpner 1230
Starter 1300
Billett 50
04
Ingvill Marit Garnås
ARRANGEMENTET ER AVLYST

LilleRIKSEN for barnefamilier

SING SINGELING –
BUEN GARNÅS / VAA

Vi åpner april med en liten folkemusikk-kort-prisvinnende-film denne gangen, og det er virkelig ikke hvilken som helst kortfilm. Regissøren Aaslaug Vaa har fulgt kvedaren Agnes Buen Garnås i et par år, og resultatet har blitt en kortfilm som vant Filmpolitiets Kortfilmprisen i 2014 – Sing Singeling. Filmen viser godt hvordan denne rike folkemusikktradisjonen fremdeles brukes av alle generasjoner, og får oss virkelig til å få lyst til å synge selv, med den stemmen vi har! I filmen ser vi Agnes lære bort sanger til en gjeng med barn i femte klasse, og vi får høre deres versjoner og deres sangglede. For at vi skal kunne ta del i dette på en god måte, har vi fått Ingvill Marit Garnås og Kvedarklubben til å lære oss noen sanger, og selvsagt skal de også synge noen andre sanger for oss. Velkommen ned i Klubben denne vakre aprildagen, så håper vi dere kommer ut derfra med minst to sanger på hjernen. LilleRiks-vert Vegar Vårdal tar imot dere alle, barn og familier i alle aldre.

Kvedarklubben: I denne klubben er det fem jenter som samles en gang i uka for å synge og leike sammen. Klubben ledes av Ingvill, og alle jentene er fra Hjartdal.
Ingvill Marit Garnås har vunnet Landskappleiken tre ganger med sin kveding, og fått Folkelarmprisen for plata Salme, Segn og Solbøn.
Sing singeling: Regi er ved Aaslaug Vaa og Anders Øvergaard. Konsept, manus og produsent er Aaslaug Vaa. Produksjonen er ved Villa Lofoten Film.  

 Ingvill Marit Garnås – sang
Kvedarklubben – sang

 
#3549646