Riksscenen nyproduksjon
03
fredag
10
mars 2017
Dørene åpner 14.30
Starter 18.00
Billett 280/150
03
MSFF-LOGO
AndersJektvik
Anders Jektvik
kjersti
Kjersti Kveli
gisle02_foto_elly røtting
Gisle Aarlott
03
Ljom
jollyJumper&bigMoe
Jolly Jumper og Big Moe
EOLtriosvarthvitt
Einar Olav Larsen Trio
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Anders Jektvik - Kjersti Kveli - Gisle Aarlott - Ljom - Einar Olav Larsen m.m

TRØNDERFESTIVAL

Trønderne er kjent for å lage liv og stor stemning, så når Midtnorsk senter for folkemusikk og folkedans og Hilmarfestivalen inviterer med seg et knippe profesjonelle artister og aktører nedover til tigerstaden i mars, er det duket for ei skikkelig festivalhelg i god, trøndersk stil!

Du får det beste av hva regionen har å by på innen folkemusikk i vid forstand, musikk skapt i regionen, inspirert av trøndersk natur og kultur. Du får servert deilig mat med de beste råvarer fra regionen. Det blir aktører av lokal og internasjonal størrelse, ung og gammel, kjent og ukjent. Dans, musikk, kulinariske innslag, stor trønderfest, folkemusikk i vid forstand, og selvsagt en og annen overraskelse! Visit Innherred og Oi Trøndersk Mat og Drikke serverer Nons fredag og lørdag. Til en trøndersk fest og festival hører deilig sodd fra Inderøy Slakteri med skjenning til.

Program Fredag 10. mars 

(billett 280/150 gjelder fra 18.00)

15.00 Nons på trøndersk vis (utendørs)
16.00 Trøndertreff  gratis
         Organisasjonen JOBBiNT vil her bl.a. presentere
         
jobbmarkedet og arbeidsmuligheter i Trøndelag.
18.00 Anders Jektvik (Hovedscenen)
19.00 Kjersti Kveli m/band (Hovedscenen)
20.00 Gisle Aarlott Trio (Hovedscenen)
21.00 Ljom (Hovedscenen)

22.00 Trønderfest i kjellern:
         Jolly Jumper og Big Moe (Klubbscenen)
         Einar Olav Larsen Trio (Klubbscenen)

 

Anders Jektvik

Hitraværingen Anders Jektvik ble kjent for hele Norge da han i 2012 imponerte stort i Norske Talenter. Ikke bare dro han inn andreplassen, men han kom med nye, egne låter uke etter uke. Jektvik har vært super produktiv siden den gang og har allerede sluppet tre soloalbum som bare topper hverandre og kritikerne jubler. Han har allerede fylt Olavshallen to ganger alene og nå blir det konsert med hele bandet i storsalen på Riksscenen. Dette er en konsert du vil få med deg!

 

Kjersti Kveli

Kveli spiller låter fra den spellemannsnominerte plata "No e tida". Bandet til Kveli består av meriterte musikere og disse gutta er en fryd for øret. 
New York Music Daily  skriver: ”Det er mange kvinnelige artister i New York med pene stemmer og akkustiske gitarer. Kvelis evne til å skifte mellom stiler – for ikke å nevne hennes fantastiske band – setter henne i et sjikt over de aller fleste”
adressa.no "Snåsningen Kjersti Kveli er på vei til å bli en av de mest interessante stemmene i norsk musikk."
Aftenposten beskriver henne som ”En fantastisk og allsidig vokalist”

Torjus Eggen - bass
Marius Hirth Klovning - gitar 
Are Rosseland - trommer
Kjersti Kveli - gitar, keyboard

 

Gisle Aarlott

"Gisle tar med lytteren på en musikalsk reise med ettertenksomhet, glede, nostalgi tilsatt en dash med litt ironi og lengsel." 

‘"eg tror Gisle Aarlott med denne plata har funnet seg sjøl, og sjanger kler både stemmen og dikteren svært godt. Små, underfundige fortellinger fra liv som er levd, og til liv som fortsatt skal leves" Trønder-Avisa Terningkast 5
"…melodier med store og finurlige tonesprang som dristig måler krefter i samme idrett som Paul McCartney – og kommer utav det med æren i behold og vel så det!’
Vegard Enlid, Adresseavisen
"Den svært erfarne artisten Gisle Aarlott fikk æren av å avslutte konserten. Han fremførte sine låter med usedvanlig innlevelse og musikalitet, og det var en verdig avslutning på en flott konsert" Trønder-Avisa (Støttekonsert til flyktningearbeidet Steinkjer kirke)

Gisle Aarlott - sang, gitar
Lena Holmen - kor 
Anders Myrvold - piano

 

Ljom

Etter at det kritikerroste albumet «Seterkauk» ble utgitt i juni 2014 har Ljom turnert flittig i Norge, Sverige og ikke minst USA. I fjor ble vokalist Kjersti Kveli nominert til Spellemannspris i samme gruppe som Odd Nordståga. Nå går Ljom inn i neste fase og lokker med nye og gamle låter til Trønderhelg på Riksscenen.Ljom spiller folkemusikk, men er ikke et vanlig folkemusikkband. Ljom er grenseløst og sjangeroverskridende med musikere som har fordypet seg i jazz, samtidsmusikk, klassisk og folkemusikk. Dette setter et tydelig preg på musikken. I tillegg har Ljom også en interessant historie å fortelle. På «Seterkauk» lagde gruppa nye komposisjoner basert på kauker/kulokker fra hjemkommunen, Snåsa. Resultatet ble hyllet av kritikere som blant annet beskriver musikken som personlig og nyskapende. Nå har Ljom atter igjen samlet inn historisk material fra gamle loft og støvfylte arkiv i hjemtraktene og arrangert det for band.

Kjersti Kveli - vokal og kauking
Sivert Skavlan - klarinett, cello
Anne Marte Eggen - elbass
Per Walfridsson - trekkspel/piano
Nils Andersson - gitar

 

Jolly Jumper og Big Moe

Trøndelags mest kjente bluesband er på 25 års jubileumsturne i  2017. 
Jolly Jumper & Big Moe har vært tro mot ekte amerikansk country blues og foruten mye egenkomponert materiale, er deler av repertoaret er hentet fra de store stilskaperne på 1920-30-40 og 50-tallet. Gled dere til utrolige historier om møtene med legender som Louisiana Red, The Holmes Brothers, John Mayall, Little Willie Littlefield, Earl Thomas, Lee Oscar osv.

 

Einar Olav Larsen Trio 

Einar Olav Larsen Trio består av Einar Olav Larsen, Daniel T. Røssing og Bárður Reinert Poulsen.
Larsen sitt musikalske utgangspunkt er arven etter Hilmar Alexandersen, en av våre fremste folkemusikere på forrige århundre, og rytmisk og særprega verdalsspill. Einar Olav er en av få som er A-klasse-spellmann på både fele og hardingfele. Han er bl.a. kjent fra P. A. Røstad jrs orkester, finsk-norske Frigg, samspillet med sin bror Gjemund og har dessuten det siste året spilt med Øystein Sunde og hans orkester ”Meget i sløyd”. Daniel Trustrup Røssing er kjent som et stort talent innen blues-/rockabilly-sjangeren. Han hadde sitt gjennombrudd i 2007 gjennom turnering med Chuck Berry, og er nå rocke-legendens førstevalg som pianist på konserter i Europa.
Bárður R. Poulsen er fra Torshavn, Færøyene. Han har en bachelorgrad på jazzlinja og er aktiv i flere jazz- og popgrupper, bl.a. The Fjords og Wako, og leder også en sekstett bestående av blant andre John Pål Inderberg og Vigleik Storaas. 
Einar Olav Larsen trio spiller tradisjonsstoff fra Innherred og selvsagt Hilmar Alexandersen sine største hits.

Einar Olav Larsen - fele
Daniel T. Røssing - piano
Bárður Reinert Poulsen - bass

Program lørdag Se her

 

 Mer om Hilmarfestivalen: http://www.hilmarfestivalen.no

#3549646