Riksscenen nyproduksjon
03
onsdag
08
mars 2017
Dørene åpner 1930
Konsert 2000
Billett 220/175
03
​Sheema Mukherjee
ARRANGEMENTET ER AVLYST

FORTELLERKUNST I VERDENSKLASSE!

TUUP: THE KING AND THE CORPSE

Den britiske historiefortelleren Godfrey Duncan – TUUP – og sitarspiller Sheema Mukherjee, begge medlemmer av musikkollektivet Transglobal Underground, vil med «The King and The Corpse» fortelle en global versjon av et 2000 år gammelt indisk eventyr. En konge bærer et lik av en hengt mann over en kirkegård, i bytte mot makt og visdom. Men liket er ikke dødt. Det er besatt av en demonisk ånd som med sine lunefulle gåter truer med å sprenge kongens hode i tusen biter. Med villskap, mystikk og komikk tar TUUP og Sheema deg med til en verden fylt av ritualer, metaforer og magi.
TUUP (The Unorthodox, Unprecedented Preacher) har jobbet som profesjonell historieforteller siden 1981 da han formet the West London Storytelling Unit sammen med Ben Haggerty. Han har en improvisatorisk, karismatisk og spontan utstråling på scenen og en fantastisk mimikk og musikalitet i fortellerstilen sin. Forestillingen «The King and the Corpse» er et samarbeid med Crick Crack Club i London.
Sheema Mukherjee er oppvokst med en fot i Storbritannia og en fot i India, noe som gav henne en bred musikalsk bakgrunn som har inspirert hennes komposisjoner og samarbeid senere. Både nord-indisk og vestlig tradisjon var viktig i opplæringen som hun fikk gjennom sin mentor og onkel Pandit Nikhil Banerjee og siden Ustad Ali Akbar Khan.

 

Godfrey Duncan TUUP – forteller
Sheema Mukherjee – sitar

#3549646