Bjarte Eike har gjennom to tiår nådd et bredt publikum med sitt lekende og medrivende spill. Som kunstnerisk leder for Barokksolistene, dirigent og skapende utøver ved scener og festivaler over hele verden har han utfordret grenser i tidlig musikk, folkemusikk, klassisk musikk og jazz- og eksperimentell musikk. 

Selv om hans musikalske grunnlag er grundig forankret i historisk oppføringspraksis, liker Bjarte å inkludere andre kunstneriske aspekter i sine konserter som visuell kunst, dans, historiefortelling, improvisasjon og skuespill. Gjennom hans formidling kommer vi alltid tett på livet: enten vi sitter på en 1600-talls engelsk pub og synger med i lystig svir, eller vi kjenner bittersøt melankoli rive i hjertet.

 

EiBaMy: Jon Balke og Bjarte Eike remixer barokk- og folkemusikk sammen med egne komposisjoner, improvisasjon og lydarkitektur fulgt av Tone Myskjas vakre og dynamiske videokunst.

The Dancers´ BrewVerdenssuksessen The Alehouse Sessions og folkedansekompaniet Mamelukk har brygget i hop en forrykende forestilling med drikkeviser og slåttestev i ein mikstur av musikalske krumspring og danserisk virtuositet. Urpremiere på Riksscenen!

One Music: Barokksolistene og det slovakiske ensemblet Solamente Naturali møtes i inspirert og virtuost samspill: gode fortellinger, høy temperatur og vakker musikk med røtter i nordiske og øst-europeiske kilder samt i sigøynsk/romsk og jødisk folkemusikk. Dokumentarfilmen One Music vises før konserten.