Gjendine Slålien var budeie fra Bøverdalen i Lom. Hun ble legendarisk etter sine møter med komponist Edvard Grieg og ble en viktig kilde og nær venn av ham. Hun var ei dame med sterk sans for humor, bein i nesa og føttene trygt på jorda oppe i fjellheimen. Sangene hennes står sterkt i seg selv og er ikke bare skisser for flotte musikalske verk, men stor musikk alene.Granlien og Gullord vil framheve setermusikken for lur, bukkehorn og sang. De forteller historier fra Gjendine Slåliens liv, møtene mellom Gjendine og Grieg, hvordan formidlingen av musikken dem imellom foregikk, og om budeielivet i fjellheimen. Det vil bli humor, musikk, historier og sang, tilrettelagt for både små barn og hele familien.

Norsk Folkemuseums Dansegruppe vil sammen med Vegar vise noen av de beste dansene som Gjendine fikk se på når de alle de fremmede kom på besøk til henne. Alle danserne fra Bygdøy er snart profesjonelle folkedansere, for hele sommeren danser de for turister på Norsk Folkemuseum eller på andre tilstelninger. De vil også ta alle barn og voksne med på noen enkle krumspring, og jeg tror vi vil få se et smil eller hundre. 
 
Velkommen til sesongavslutningen for LilleRiksen - og ja, jeg kan love litt ekstra god servering og god omtanke fra alle oss på Riksscenen. Blir det fint vær så gjør vi det ute, så bra om dere har litt varme klær om det er et kjølig drag i luften. 
 
Camilla Granlien - sang, Sissel Morken Gullord - bukkehorn, lur, sang, Norsk Folkemuseums Dansegruppe , Vegar Vårdal - dans