Kenneth Lien har studert billedkunst og musikk. Han har hovedinstrument hardingfele og vanlig fele som biinstrument. Han skal spille slåtter fra forskjellige tradisjonsområder med vekt på tonalitet og rytme.

Kenneth Lien – hardingfele

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid Garmo kjem frå Garmo i Gudbrandsdalen, ei bygd med sterk feletradisjon. Ho starta å spele i ung alder, og hadde då Rolv Brimi, Bjørn Odde, Knut Kjøk og Kristin Kolden som læremeistrar. Sjølv om ho har føtene godt planta i folkemusikktradisjonen frå heimbygda har ho vald å ha hardingfele som hovudinstrument på Norges Musikkhøgskole, der ho har fokusert på tradisjonar som Valdres, Hallingdal og Telemark, samt jobba med å forske på det meir improviserte og moderne. Tredje året på NMH var ho utvekslingselev ved Newcastle University i England, og der fekk ho også god innføring og kjennskap til folkemusikk frå dei britiske øyane. Astrid spelar mykje til dans og solo, men det er interessa for samspel med andre som er aller størst, og i løpet av sine år på NMH har ho teke del i fleire forskjellige grupper og prosjekt - også innan andre sjangrar som pop og jazz. På denne konserten vil ho vise både tradisjonell og nyskriven musikk på fele og hardingfele, men også gjeve ein smakebit av det ho har jobba med saman med andre musikarar. 

 Astrid Garmo ​– hardingfele

 

 

Espen Wensaas er musikkhøgskolens første masterstudent på gitar og diverse strengeinstrumenter. Han tar for seg tradisjonen i Gudbrandsdalen og tilføyer den med en innovativ spillestil for strengeinstrumenter, ikke bare som et akkompagnerende instrument, men også som et likestilt instrument med flatfela. Denne kvelden får vi høre ham i samspill med Årets Folkemusiker Bjørn Kåre Odde fra Lom i Gudbrandsdalen.

Espen Wensaas - gitar/cittern/domra
Bjørn Kåre Odde - fele/bratsj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jens Linell er spellemann, på trommer. Flyten er alt. Bevegelse. Danse. Tilstedeværelse. En utforskende musiker, produsent og komponist som ser etter det unike i melodien, den flytende samtalen i en brusende rytme. I folkemusikken finnes røttene og improvisasjonen er hans tre. I samspill så vel som solospill på ein tamburin eller tromme som blir kontaktpunktet som bringer hånden sammen; sinnet med den syngende drømmen gjemt i våre fjellog daler.

 Denne soloforestillingen, "3", som avslutter to års masterstudier ved NMH, fokuserer på ensomhet. Vi mennesker er flokkdyr og skapt for å være i en eller annen form for fellesskap med andre. Folkemusikk og folkedans er sosialt og skaper møter og mening for oss mennesker. Synergien mellom lyd og bevegelse, musikk og dans er essensiell i arbeidet og i denne forestillingen har Silje Onstad Hålien jobbet som koreograf og Kai Johnsen har vært regissør.

 Jens har spilt folkemusikk på trommer i omtrent 20 år og er en av de ledende perkusjonistene innen skandinavisk folkemusikk i dag. Han åpner nye dører for musikken: På turneer rundt om i verden med SVER, på radiolistene i NRK P3 og SR P3 med Snakka San & SVER og med å spille på jazzfestivaler med Trondheim Jazzorkester. Jens har samarbeidet med flere av de ledende folkemusikerne i Sverige, Norge, USA og er medlem av SVER, GKN5, Mæd Luggumt og Triller.

 

Jens Linell – trommer