20.00 FORTELLERKAFE: Vi varmer opp salen med en fortellerkafe i samarbeid med Fortellerfestivalen: Heidi Dahlsveen og Hallvard Dyrnes har bakgrunn fra fortellerkunst og standup, og har både moderne og tradisjonelle vandrehistorier på lager. 

21.00 FØLK: Bestillingsverket Følk ble skrevet til Kongsbergjazz i 2020 av Eirik Hegdal og tar utgangspunkt i 10 nye, fiktive vandrehistorier fra Midt-Norge: «På kjøk’et sto gryta og kokte på kraft tå ein kraftkar».

Etter å ha overvært flere konserter med spellemenn og spelledamer som forteller fargerike baktepper til slåtten/springeren/polsen kom ideen til å lage egne historier. Disse nye «vandrehistoriene» blir delvis fortalt i forkant, og noe som tekst sunget av vokalistene Sissel Vera Pettersen og Unni Løvlid. I tillegg til de to vokalistene er Gjermund Larsen med på fele/hardingfele og Hans Hulbækmo på trommer/perkusjon/munnharper. Hegdal selv spiller C Melody saksofon/klarinett/bassklarinett.

Denne paletten av fremragende musikere gir et vell av muligheter. Alle har røtter i folkemusikk på et eller annet vis, men har jobbet med en mengde ulike stilretninger. Bestillingsverket Følk henter også inspirasjon fra flere hold, og gir rom for de unike stemmene i ensemblet. Komponisten har latt seg inspirere av blendende vokalteknikk, kombinasjoner av slaptunge og pizzicato, hardingfele og munnharpe, folkemusikk fra fjern og nær. Musikken byr på vakre melodiske linjer og abstrakte lydkulisser, utført av virtuose musikanter.

 

Unni Løvlid – vokal
Sissel Vera Pettersen – vokal
Gjermund Larsen – fele/hardingfele
Hans Hulbækmo – trommer/perkusjon/munnharper
Eirik Hegdal – saksofon/klarinett/bassklarinett

Heidi Dahlsveen – forteller
Hallvard Dyrnes – forteller