Dette er en musikalsk fortellerforestilling som tar lytterne med til et bortenfor-sted. Forestillingen handler om Askefisen, misunnelige brødre og en konge som ikke kan få nok av ting som ikke finnes. Selvfølgelig er et troll med. Gjennom lyder og rytmer og fortelling blir publikum tatt med inn i en verden hvor både det forventede og det uventede må skje.

 

Forestillingen er utviklet i samarbeid mellom fortellerkunstner Mimesis Heidi Dahlsveen og komponist Martin A. Hirsti-Kvam. Forestillingen framføres i samarbeid Det Norske Kammerorkester.

Mimesis Heidi Dahlsveen har arbeidet som profesjonell fortellerkunstner nasjonalt og internasjonalt siden 1996. Hennes hovedfokus som forteller er å aktualisere tradisjonelle fortellinger. Hun er også førstelektor i muntlig fortellerkunst ved OsloMet.

Martin A. Hirsti-Kvam er en komponist som jobber med ulike musikalske uttrykksformer, fra akustisk ’konsertmusikk’ til mer konseptuelt-orienterte verk.Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 utviklet seg til å bli et av de fremste kammerorkestre på den internasjonale konsertarena.

Forteller: Mimesis Heidi Dahlsveen
Komponist: Martin A. Hirsti-Kvam
Det Norske Kammerorkester: Magnus Boye Hansen (violin), Hanne Skjelbred (violin), Marius Flatby (kontrabass), Inga Byrkjeland (cello), Tomas Nilsson (perkusjon), Martin A, Hirsti-Kvam (elektronikk)