Ny norsk folkrock

Skrekk & Guro er et nytt norsk folkrock-band bestående av unge musikere med en fot i plantet i norsk og svensk folkemusikk og en fot i jazz, rock og improvisasjonsmusikk. Vi tolker feleslåtter på en kompromissløs måte i tillegg til egne slåtter.
Noe av materialet er hentet fra spellemannen Salve Austenå fra Tovdal i Aust-Agder, som Guro har gått i lære hos. Guro er en av få unge utøvere i Norge som behersker dette materialet, og dette har gjort at vi har kunnet arrangere slåttene på en eksperimentell og rockete måte, samtidig som vi har beholdt særpreget og essensen i materialet.

Våre egne slåtter er i tillegg til norsk og svensk folkemusikk  inspirert av rock, afrobeat og jazz, med tekster som noen ganger relaterer til middelalderballader, og andre ganger til mer moderne populærmusikk.

Guro Kvifte Nesheim – sang og hardingfele
Åsmund Løvland Solberg – sang og gitar
Egil Kalman – bass
Knut Kvifte Nesheim – trommer

 

Julietnorth
Det nordnorske stjerneskuddet Julie Alapnes har de siste årene reist rundt i verden med fela og utviklet en særegen tone og stil.

Hun kjennetegnes som en energisk vind med tunge grooves på den ene siden og lyrisk lekkerhet som det motsatte. Hennes spektakulære debutalbum Julietnorth er en samling av låter som hun har skrevet i løpet av denne tiden. Forankringen i tradisjonell musikk og hennes vilje til å forene et spekter av ulike uttrykk danner grunnlaget for dette musikalske universet. De finurlige melodiene trives i det filmatiske landskapet hvor trøorgel, mørk barytongitar, drivende trommer og Julies karakteristiske felespill utgjør grunnstammen i hennes egen musikalske verden.

Julie Alapnes – fele
Petter Carlsen - gitar
Halvard Rundberg - trøorgel, gitar
Wetle Holte - trommer