Duoen Ozas består av søstrene Sara Marielle Gaup og Risten Anine Gaup fra Kautokeino. Ozas betyr «I koftelomma», stedet man tar vare på de mest dyrebare og kjæreste tingene sine. De synger på engelsk, blandet med joik og forbindes med lekende og eksplosiv fremføring av sitt materiale.

Umesamiske Sara Ajnnak fra svensk side av Sápmi har markert seg som en politisk og samfunnsbevisst ung utøver og kommer sammen med sin faste makker Stein Austrud.

Kajsa Balto er en relativt ny blomst i den mangfoldige samiske musikalske floraen. Hun besøkte Riksscenen sist under FolkeLarm og lager sitt eget materiale basert på tradisjoner fra Karasjok.

Kveldens konfransier vil være religionshistoriker/forfatter Brita Pollan som utvilsomt er den i Norge med desidert størst kunnskap om samisk religion og sjamanisme. Hun har gått opp nye veier i sitt rike og frodige forfatterskap, og kommer til å binde de musikalske numrene sammen med historier og fortellinger fra den muntlige samiske tradisjonen.

Georg Buljo er vokalist, musiker og komponist med base i den moderne joiken. Han velger å feire sine femti år denne dagen med egen soloutgivelse og musikalsk ansvar for kveldens Festkonsert, sammen med sine nærmeste musikalske følgesvenner Per Willy Aaserud, Helge Harstad og Tom Rudi Torjussen.

 

Georg Buljo – kapellmester
Tom Rudi Torjussen – trommer
Helge Harstad – bass
Per Willy Aaserud  – trompet
Brita Pollan – konferansier
Sara Marielle Gaup – joik
Risten Anine Gaup – joik
Sara Ajnnak – joik
Stein Austrud – tangenter diverse
Kajsa Balto – joik

Kveldens gjest!

Mari Boine – vokal