Jo Einar Jansen – Naken
Jo Einar Tobias Sterten Jansen er en felespiller og sanger fra Frosta i Trøndelag. Han har levd sitt liv sammen med folkemusikken, gjennom familien og spelemannslaget i oppveksten, og utøvende studier rundt om i Norden i de senere åra. Han er kjent fra grupper som Rim, Duo Jansen/Jüssi og Moenje, men har også fokusert mer og mer som soloartist, blant annet med showcase under Folkelarm i 2016. Det var en plan å ha en soloutgivelse på plass til da, men den har latt vente på seg. Denne kvelden skal den endelig slippes!
Jansens første soloutgivelse, Naken, er et ribbet selvportrett. Han har spilt inn musikk som betyr mye for han. Derfor er utgivelsen en blanding av inntrykk fra folk og plasser hvor Jo Einar har reist, spilt og studert. Musikken er hovedsakelig komponert gjennom de siste 300 årene på fele, oktavfele og hardingfele, både av Jansen selv, og av eldre kjente og ukjente.

Jo Einar Jansen – feler


Myllargutens gammaldansorkester er et ungt og spennende ensemble av folkemusikere med hovedbase i Norge, men også med medlemmer fra Tyskland, Litauen, Estland, Frankrike og Sverige. I det som kan kalles et folkemusikalsk eklektisk storband, består besetningen av feler, bratsj, saksofon, perkusjon, kontrabass og diverse mandoliner/mandola. Som navnet tilsier, er hovedrepertoaret gammaldans, men de lar seg sjelden begrense av noen ting. I det ene øyeblikket framstår de tradisjonelt og ligner på et spellemannslag, i det andre øyeblikket sendes en impuls hvor de tar det i retning av jazz, 30-tallslåter, latino eller hva annet som skulle falle dem inn.

I 2017 ga de ut sin andre plate: Myllargutens gammaldansorkester vol. 2 med undertittel "Hummer og kanari". Den stadfester at deres særegne sound og repertoar er kommet for å bli.

 "... Images of children dancing and grandparents bobbing to the music come quickly to mind, though the fact that MGO's music has such multi-generational appeal hardly argues against it."
–Textura

 

Frøydis Bergheim Ruud – fele
Teresė Andrijauskaitė (LT) – fele
Ylva Gulpinar – fele
Johanna Seim (DE) – fele
Bjørnhild Eskeland Wesenberg – bratsj
Johanna Bruun Arnesen – saksofon
Mats Nystam (SE) – mandola
Magnus Øydvin – banjolin
Hans Mihkel Vares (EE) – mandolin
Mélissa Guitteaud (FR) – mandolin
Rikke Christine Hansen – sang, ukulele
Jonathan Sarrabia (FR) – kontrabass
Mattias Cyvin Storås – perkusjon
Tellef Kvifte – trøorgel, saksofon