Bjarte Eike, som er kunstnerisk leder og kreativ primus motor, har siden han startet BaS i 2005 vært opptatt av å utfordre den tradisjonelle klassiske musikksjanger ved hjelp av kreative programkonsepter, utradisjonelle konsertsettinger og gjennom samarbeid med utøvere og kunstnere på tvers av kunstnerisk stil og uttrykk.

Likhetene mellom dagens folkemusikk og musikken man spilte i barokktiden, er slående, og har vært et av de viktigste interesseområdene til BaS. Og til det planlagte samarbeidet med Sofia Karlsson, sier Bjarte:

“Sofia er kanskje den mest spennende singer-songwriter med forankring i folkemusikken vi har i Skandinavia. Hennes låtmateriale favner bredt og har en umiddelbar appell til så vel unge som eldre. Å få sjansen til å dykke ned i hennes spennende musikkskattekammer er en fantastisk utfordring, og jeg tror at den musikalske åpenhet, lekenhet og klangideal som BaS besitter, vil kle Sofias låter spesielt godt.

Ideen er at vi kommer til å utforske materialet dels gjennom egne arrangementer, dels gjennom improvisasjon/øving, for så å presentere et helt nytt klangunivers spesielt laget for Riksscenen i Oslo. Dette er noe vi har hatt stor suksess med tidligere, gjennom lignende samarbeid med bl.a. Odd Nordstoga og Ragnhild Furebotten.”

Månedens artist ønsket at en av hennes konserter skulle være i samarbeid med et orkester. Det har vi fått til, og da vi spurte Sofia hva slags forventninger hun hadde til prosjektet, fikk vi følgende svar:

“Jag förväntar mig 200 procent närvaro och 80 procent improvisation från Barocksolisterne och Bjarte!
Resultatet av att blanda mina sånger ned Bjartes arr och musiker är i skrivande stund okänt. Det enda vi vet är att det kommer bli väldigt kul att spela ihop. Nu går vi ut på hal is, Bjarte och jag och Barocksolistene! “

Sofia Karlsson – sang, gitar
Bjarte Eike – fele
Per Buhre – bratsj
Fredrik Bock – barokkgitar
Hans Knut Sveen – orgel
Johannes Lundberg – bass
Milos Valent – fele, bratsj
Steven Player  – gitar
Snorre Bjerck - perkusjon