Dylan på nordnorsk
Med sine akustiske duetter og nordnorske gjendiktninger av Bob Dylan, har Johan Aarstein og Ida Løvheim begeistret publikum og anmeldere. De to siste årene har de reist  landet rundt og opptrådt i brakker og naust, på rutebåter, i kaféer, i trange kjellere og trangere radiostudio – hele veien velsigna med entusiastiske tilhørere og rosende omtaler.

Ida Løvheim - vokal
Johan Aarstein - gitar,vokal

 

Siida
Repertoaret i kvartetten er basert på komposisjoner fra både Furebotten og Buljo. Siida er i samisk tradisjon et arbeidsfellesskap eller samarbeid mellom familier eller nære venner med sterke bånd. Siidaen er nærmest for et kollektiv å regne og innen reindriftsnæringen går man sammen om å drive flokken.

Ragnhild Furebotten - fele
Georg Buljo - vokal, gitar
Helge Norbakken - trommer, perkusjon
Gjermund Silset- kontrabass

 
Om prosjektet:
 

SE MOT NORD – Målselv erobrer Riksscenen
Nord-Norge er ein langstrakt og mangslungen landsdel, og kva gjeld folkemusikk og folkedans. Når Riksscenen inviterte Folkemusikk Nord til å fylle huset med nordnorsk kultur ei heil helg, vart det eit naturleg val å invitere Kalottspel med på laget. Kalottspel og Målselv har vore eit sentrum for den nordlege folkemusikksatsinga sidan dei fyrste spelemannsstemna på 1940-talet. Sidan har det blitt både festival, heilårsscene og folkemusikksenter, som har danna grobunn for mange store og etterkvart kjente prosjekt. Målselvdølene er kjente for å komme i flokk og å lage liv, så når vi inviterer med oss kjente og ukjente artistar og aktørar nedover til tigerstaden i oktober, er det duka for ei skikkeleg festivalhelg i god, nordnorsk stil! Det blir aktørar av lokal og internasjonal størrelse, ung og gamal, kjent og ukjent. Dans, musikk, kulinariske innslag, historisk sus, folkemusikk i vid forstand, saftige historier, og sjølvsagt ei og anna overrasking!

SE MOT NORD  arrangeres av Folkemusikk Nord og Kalottspel i samarbeid med Riksscenen, og støttes av  Målselv kommune og Troms Fylkeskommune.