12.30 Tinn juniorspelemannslag
Tinn Spelemannslag har eksistert siden 1912, og juniorlaget ble til for noen år siden da rekrutteringen skøyt til himmels. Tinn juniorspelemannslag har 50 elever i alderen 6-18 år. Unni Boksasp er lærer i kveding, Lars Ingar Meyer Fjeld og Øystein Haugen er lærere i hardingfele, og Torbjørn Rua Dokken er danselærer. Laget har deltatt på ulike arrangementer rundt om i kommunen, store og små. I laget er det en del ungdommer som har dannet gruppa ”Tinndølan”. De setter opp ulike program og opptrer etter forespørsel rundt om kring. Hver gang det blir arrangert kappleiker i Telemark fylke, reiser mange for å vise fram hva de kan og lært. Vi er veldig glade for den store rekrutteringen, og håper dette bidrar til å styrke folkemusikkens status i samfunnet. Det at tradisjoner blir tatt vare på og ført videre av så mange flotte barn og ungdommer er virkelig noe vi setter stor pris på. Vi har et ønske om at tradisjoner som dette ikke forsvinner, og det kommer det ikke til å gjøre med det første!

13.00 Strengt tatt
Da Banjohans, RockeMagnus og Kontrabaksel gikk på skolen synes de det var tøft å spille i band. Ikke bare tøft, men råtøft faktisk. Nå er de voksne og ferdig på skolen for lenge siden. Men de synes fortsatt det er like tøft å spille i band. Det synes faktisk det er så råtøft at de har laga et band som heter «Strengt tatt». Strengt tatt er en forrykende trio som håndterer et lite takras av strengeinstrument på en fingerferdig måte. Bandet presenterer amerikansk tradisjonsmusikk i bluegrasstil på norsk. Sammen tar de oss med på en humoristisk beskrivelse av hvordan det er å være omreisende musiker. Om hvor tøft det er å spille i band, men også om å hate å vaske klær, om å ha hjemlengsel og angre på at man ikke fulgte bedre med i mattetimene.
Velkommen til en leken konsert som både går kjapt, hurtig, raskt og fort!

Hans Martin Austestad - banjuke, banjo, gitar, sang
Magnus Wiik - gitar, mandolin, dobro, sang
Aksel Jensen - kontrabass, sang

 

14.00 Dans med Vegar Vårdal
Har du vært i Amerika? Om ikke så har du helt sikkert trampet takten, eller kanskje kastet deg ut i en ellevill dans, når amerikansk musikk har strømmet ut av høytalere rundt deg. I Amerika så danser de noe som heter twist og en kul dans som heter swing. Jeg er sikker på at du kan litt twist, men kan du swing? Jeg tenker at vi skal prøve oss på begge deler i dag, og da tror jeg swingdansen blir skikkelig rocka-billy-boogie-woogie-køntri-slow.