Forestill deg at Trondheim sentrum rammes av et langvarig strømbrudd. Konsekvensene vil være store for både Rosenborg og Åge Aleksandersen, og ikke minst for studentene på Jazzlinja. El-gitarer kan bare gi opp å hamle opp med trommesett, og en stakkars kontrabassist uten forsterker vil nok spille seg til blods mang en øvelse. Strengebataljonen ville lagd en isfront mot messing og slagverk.
Riktig så dramatisk en skapelsesberetning kan ikke Open String Department skilte med, men det skal sies at det var en forsovet trommis som indirekte hadde skylden for at Magnus og Aksel fant fram banjoen for å korte ned ventetiden en høstdag tilbake i 2007. Det tok ikke lang tid før Espen ble med på laget, og selv om OSD ikke oppstod offisielt før i 2012 var trioen engasjert i mangt et bluegrass-band, deriblant det legendariske Julie & The New Favorites.

 Americanarchy er bandets andre plate, og bandet har tatt noen sjumilssteg både på produksjon og musikalsk siden den kritikerroste debuten Fringe Music som nå fyller fem år. 

Magnus Wiik – banjo, dobro, mandolin, gitar, Espen Bjarnar – gitar, Aksel Jensen – bass

 

Simon Thoumire & Ian Carr møttes først i 1988 ved den første BBC Radio 2 Young Tradition Award som ble holdt på Purcell Rooms i London. Kot tid etter dette laget de sitt første album HOOTZ! På Black Crow Records i 1990. Etter å ha opptrådt over hele verden på 1990-tallet tok de en pause og for å gjenforenes i 2010 på Shetland Folk Festival  30 års jubileum.

“This was the festivals most joyous concert, and probably its most well attended”  – Sundsvalls Tidning

Simon og Ians musikk er forankret i folkemusikk, men med et eklektisk spekter av påvirkninger fra Prince, gjennom Oscar Peterson, Barbara Streisand til J. Scott Skinner. Simon Thoumire (konsertina) og Ian Carr (gitar) presenterer en unik og vågal kombinasjon av instrumentell virtuositet, håndverk og kreativitet. Deres andre album 'He Thinks He's Invisible' ble utgitt i 2013 med strålende kritikk fra musikkpressen. 

Simon Thoumire – consertina, Ian Carr –  gitar