foto:  Bjørnar Morønning

Sigrid er felespiller oppvokst i ei lita grend Engerdal kommune. Hun fikk lære å spille fele av det lokale spellemannslaget som hadde undervisning gjennom kulturskolen, og fikk tidlig møte tradisjonsmusikken fra Engerdal.
Som 16-åring flyttet Sigrid til Vinstra i Gudbrandsdalen for å gå landslinja i folkemusikk på Vinstra vidaregåande skule, og her ble drømmen om å fortsette studiet av folkemusikk til.Etter tre år på Vinstra studerte hun et år på Musikkvitenskap på Universitet i Oslo før hun kom inn på Norges Musikkhøgskole høsten 2013. Etter endt bachelor gikk Sigrid i gang med Master i utøvende med teoretisk fordypning og ble ferdig med denne våren 2019.Ved siden av studiene har Sigrid vært aktiv både som musiker og festivalarrangør. 2016 tok hun initiativet til folkemusikkfestivalen Heme dine som arrangeres hver sommer på fjellet i Engerdal. En festival som tidlig har fått mye oppmerksomhet, og etter tre gjennomførte festivaler har Heme dine blitt nominert til Årets folkemusikkarrangør tre ganger av FolkOrg (Organisasjonen for folkemusikk og folkedans).
Sigrid er initiativtaker og spiller i gruppa Frøken, spiller i duo med Johanne Løkensgard Mjøs, en duo med Ingeborg Ulberg Sommer, har barneforestillingen Eventyrøya med Johanne Flottorp, og spiller en del sammen med Anders Lillebo.
Sigrid har i det senere hatt størst fokus på solospell, og nå kommer debutplata endelig ut!

Sigrid Stusveen - fele