Phillip Henry and Hannah Martin er en av de mest spennende og innovative duoene som har vokst frem i Englands folkrootsscene de seneste årene. Ved å stikke av med BBC Radio 2’s Folk Awards 2014 i klassen Beste duo, bekreftet de dette. Duoen har en unik sound som appellerer til publikum, og har de turnert kontinuerlig de siste 3 årene.
Phillip Henry er en av Storbritannias beste slidegitarister og munnspillere, og har de siste tiårene fordypet seg i flere musikalske landskap; fra tradisjonell UK folkemusikk via Indisk klassisk musikk til musikk fra Sør-Amerika.
Hannah Martin er en singer-songwriter og multiinstrumentalist fra Devon, England. Sangene hennes vever sammen sagn og myter, nye som gamle, med vakre melodier, det hele levert med en «sterk, unik og vakker sangstil» (BBC Radio 2).
Knut Reiersrud er først og fremst kjent som hele Norges bluesmusiker, blant annet med gruppene Hartvik & The Heartbreakers og Four Roosters. Men få norske musikere kan måle seg med Knut når det gjelder fartstid i musikalske møter på tvers av musikktradisjoner og landegrenser. Albumet Himalaya Blues (2004) som ble innspilt i Nepal er ett av mange eksempler. Han har utviklet et helt personlig uttrykk og har gitt ut mange egne album i tillegg til bidrag på rundt tre hundre innspillinger.

Phillip Henry - slidegitar, munnspill, sang
Hannah Martin - sang, fele & banjo
Knut Reiersrud - gitarer & sang


 

Folk Conexions - et treårig utvekslingsprosjekt mellom engelske og norske folkemusikere
Norske folkemusikkutøvere har i dag tette bånd både til skotsk og irsk musikkliv gjennom en lang historie forankret i keltiske og norske tradisjoner. Ikke minst her på Riksscenen har vi siden åpningen i 2010 presentert mange utøvere og felles prosjekter mellom disse tre landene. Det er derimot ikke tilsvarende tette bånd til de engelsk folkemusikkmiljøene, til tross for mye felles historikk, masse spennende artister og stor aktivitet. 
Gjennom det UD-støttede prosjektet Folk Conexions vil vi bidra til at våre beste musikere kan knytte sterkere bånd til ledende engelske folkemusikere slik at de kan lære av hverandre og bidra til videre utvikling av folkemusikkfeltet. I praksis vil hver enkelt produksjon bestå av en tre dagers preproduksjon på Riksscenen der utøverne møtes til en intensiv økt for å forme en konsertpresentasjon med Fiona Talkington som produsent. I noen tilfeller vil vi også benytte anledningen til å vise fram gjestenes egne prosjekter – slik vi gjorde med Sam Lee som var førstemann ute 12. september  2014. Deretter vil Fiona bruke sitt nettverk til å gjennomføre returkonserter i England. I alt skal vi gjennomføre åtte slike musikermøter de neste tre årene.
Riksscenen tar også med dette prosjektet et første skritt til å promotere norske utøvere internasjonalt. Både UDs egne satsinger i London (Scene Norway 1 og 2) og Jazz Conexions (Fionas første Conexions i samarbeid med Nasjonal Jazzscene) har bidratt til å sette Norge på det engelske musikkartet. Det er derfor nå naturlig å utvide paletten med å presentere noen av våre fremste folkemusikere, både unge og vel etablerte. I denne sammenheng er det også verdt å nevne at Fiona har en unik plattform i BBC 3 og i musikktidsskriftet Songlines til å promotere de artistene som deltar. Blant de mest aktuelle spillestedene i England utover festivaler som vil få tilbudet, kan nevnes Kings Place i London, St. George’s i Bristol, The Nest Collectiv - Sam Lees egen folkemusikklubb i London og Cecil Sharp House som er hjemmebasen til English Folk Dance and Song Society.
Folk Conexions er støttet av Utenriksdepartementet.