Idja er samisk for natt, og et klubbkonsept med unge samer i spissen. Natten vil være et samlingspunkt for samisk ungdom, andre nysgjerrige og dem som bare vil danse litt. Her er både same- og lusekofter velkomne! Idja arrangeres av Oslove Noereh i samarbeid med Riksscenen.

 

Artisten Katarina Barruk har allerede rukket å markere seg som en fantastisk artist innen det samiske musikkmiljøet i Norden. Hun skriver egne tekster på umesamisk og komponerer musikk i et skjæringspunkt mellom “singer/songwriter-sjangeren”, pop og rock. Samtidig er den samiske inflytelsen fra joiken alltid tilstede!
Hun er en av de få personer som snakker umesamisk flytende. Med umesamisk språk og joik hjemmefra fikk hun en solid kulturell ballast som hun til tross for sin unge alder, forvalter og viderefører. Hun beskriver sitt morsmål som ”en skatt och stor kärlek”. "Om det inte används kan det ju dö ut. Därför vill jag ägna mitt liv åt både musiken och språket". Katarina Barruk var Årets Unge Samiske Kunstner 2012 under Riddu Riddu Festivalen og i 2013 fikk hun Årets Ungdomspris under den "Samiska Veckan" i Umeå.

Katarina Barruk - vokal, joik
Pål Olav Loftesnes - tangenter
Snorre Bjerck - perkusjon