Kan du komme ned og hente meg?

 

Kartellet har nypremiére onsdag 5. mars med Kan du komme ned og hente meg? Dette er en danseforestilling initiert og koreografert av Sigurd Johan Heide etter bestilling fra Riksscenen.

 

Publikum får sitte midt imellom tre utagerende menn, og oppleve er danseforestilling som er nær, både i avstand og i tema.

De to danserne, Inge Martin Helgesen og Sigurd Johan Heide har et nostalgisk, men røft utrykk, og utnytter sin kroppslige kunnskap for å balansere på eggen av lek og alvor med hverandre.

Musiker Ole Morten Indigo Lekang trakterer trommer og piano, og har bearbeidet det musikalske materialet til vår tilstand: En tilstand av mannlig fysikalitet, alvor og lek. Voldsom lek.

 

Kan du komme ned og hente meg? er for koreografen poetiske bilder, en illusjon. Hele forestillingen er bygget opp rundt det å se livet sitt passere i révy: huske både det gode og det vonde, og så ærbødig gi seg hen til jorden igjen:

 

Kan du komme ned og hente meg?

Vi har årsak og virkning. Og vi har forgjengelighet.
Og fordi vi har forgjengelighet, så vil alt som starter, opphøre.
Alt som kommer sammen, vil gå fra hverandre igjen. Musikken vil starte, og bli borte. Dansen begynner, for til slutt å ikke være mer.
Alt som er bygd opp, vil gå i stykker.

Kan du komme ned og hente meg?

 

Medvirkende:

Koreograf: Sigurd Johan Heide

Dans: Inge Martin Helgesen og Sigurd Johan Heide

Piano og trommer: Ole Morten Indigo Lekang

Produsent: Riksscenen v/Nina Fjeldet

Støttet av: Riksscenen, Folkemusikk Nord, Norsk Kulturråd, FFUK