En helaften viet til tradisjonell cubansk musikk med orkesteret Los Jóvenes Clásicos del Son, også kjent som "de 7 storslåtte fra Cuba", med sin helt unike sound.
Har du lyst til å lære mer om den cubanske dansen Son og hvordan bruke den sammen med Salsa, kom på danseworkshop med den cubanske danseren
Mario Acea! 
Los Jóvenes Clásicos del Son presenterer en frisk og energisk versjon av den cubanske Son, også kalt Salsaens mor. Sjangeren går helt tilbake til 1930-tallet, og fikk nytt liv igjen i overgangen til år 2000 av Vieja Trova Santiaguera og kanskje de enda mer kjente Buena Vista Social Club. På sin siste plateutgivelse, "El bar de Paco", har bandet fått til en fantastisk mix av Son, Rumba og Latin Jazz som gjør det umulig for publikum å sitte stille. Den cubanske septetten tar i bruk den autentiske line-up for Son, med kontrabass, tres, gitar, trompet, perkusjon og vokal. De brenner for å gjøre Son mer kjent, og har gjennom 21 år samarbeidet med artister som Oscar D’León, Rubén Blades, Compay Segundo, Jose Alberto el Canario, Chucho Valdés, Harry Belafonte, Luther Vandross, Natale Cole, Buena Vista Social Club, Van Van, Wynton Marsalis for å nevne noen.

Ernesto Reyes Proenza/bandleder - double Bass, Vocal
Cesar El Lento - tres
Paito - percussion
Edenys - trumpet & güiro
José Manuel - bongos & bell
Kiko Ruiz - vocal leader & maracas
Carlos Manuel - guitar & vocal leader


Danseworkshop på Klubbscenen

16.00-17.00 Son (nybegynner)
Dette er en begynnerklasse i den tradisjonelle pardansen Son, men som også passer for deg som har prøvd deg litt på son tidligere.

17.00-18.00 Salsa i mot-takt (Contra Tiempo) (øvet)
Når Son (eller salsa i contratiempo) brukes i Salsa, så er det ikke son, men kalles Guaracha. Dette er en klasse for deg som allerede danser Salsa og i tillegg har prøvd Son (minimum, deltatt på Son-klassen kl. 16).

Åpen introklasse på Hovedscenen (inkl. i konsertbilletten)
 20.00
Bli med vår cubanske danseinstruktør Mario Acea og få et enkelt crash-kurs i Son, i et tempo hvor absolutt alle får det med seg!

Danseinstruktør Mario Acea (Cuba)
Mario er profesjonell danser utdannet på Cuba og arbeider blant annet for danseskolen SalsaNor.  Mario er spesialisert innen tradisjonelle danser fra Cuba, deriblant Son.
Dj Maikel (Cuba)  spiller før og etter konserten.