Riksscenen nyproduksjon
FolkemusikkTrykk001
fredag
13
april 2018
Dørene åpner 1800
Konsert 1900
Billett 320/200
04
Kersti Ståbi
ARRANGEMENTET ER AVLYST

Riksscenen & Fortellerfestivalen

KOUAME SEREBA
KERSTI STÅBI
AFTERSTORY

Fortellerfestivalenff_logo_hvit.png

Riksscenen og Fortellerfestivalen har felles interesser. Førstnevnte har har de siste årene laget ere nyproduksjoner i grenselandet mellom musikk og fortellertradisjoner. Fortellerfestivalen har i år nettopp møter mellom fortellerkunsten og musikken som tema. Så da er det duket for en storslagen fortellerkveld på Riksscenen.

19.00: Kouame Sereba - Kvinnen som sang
Med 150 kroner i lomma og en ubendig eventyrlyst dro Kouame Sereba fra Elfenbeinskysten som tjueåring. Det ble en utrolig reise.

“Jeg kommer fra en søsken flokk på elleve. Hver morgen våknet jeg av at min mor feide gulvet og sang. Det beste jeg visste, var å sitte og høre på henne. Jeg fant trygghet i hennes sang, og denne tryggheten snek seg inn i underbevisstheten min. Den har vært min største styrke på mine reiser gjennom verden.”

Kouame Sereba har spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv i over 30 år. Han har gjort en rekke soloprosjekter og samarbeidet bredt med musikere fra hele verden i sjangre som jazz, folkemusikk, samtidsmusikk og moderne, afrikansk musikk. For Rikskonsertene alene har han spilt over 4000 konserter. Under Folkelarm i 2009 ble han kåret til årets folkemusiker i Norge.

Kvinnen som sang er en mann, alene på scenen. Det er fortellingen om Kouame Serebas eventyrlige liv. En nyproduksjon fra Riksscenen

Kouame Sereba – sang og fortelling, Helga Samset – tekstarbeid og regi, Erik Wøllo – lyddesign, Hallgeir Frydenlund – kunstnerisk konsulent

 

20.30: Kersti Ståbi - Vǫluspá Pandvani
Sangeren og fortelleren Kersti Ståbi har laget et en serie fortellerkonserter der Eddadiktet Vǫluspá fremføres på originalspråket norrønt, samtidig inspirert av helt andre episke sangtradisjoner. Her møter diktet den indiske Pandvani-sangtradisjonen, og volven bærer frem sine mektige bilder og visjoner i en musikalsk drakt akkompagnert av et band og en ragi. Kersti selv sier: “Det finns ingen obruten tradition att berätta de här nordiska myterna, och jag vände mig till levande episka sångtraditioner världen över för att hitta former för framförande. Det ledde till en serie konserter av Völvans spådom på originalspråk, fornnordiska alltså, inspirerade av Manastraditionen från Kirgizistan, Pansori från Korea och Pandvani från Indien.” Under Fortellerfestivalen 2018 kan du høre alle 3 versjonene  Fortellerfestivalen.no.

Den svenske folkesangeren og fortelleren Kersti Ståbi har bl.a. vært Prima Donna i Cirque Du Soleils Tokyo-show Zed, vært med å bygge opp fortellerkompaniet Fabula Storytelling og gjort prosjekter med Norrlandsoperan og Gävle Symfoniorkester.

Kersti Ståbi – sang, fortelling, Mikael Öberg – ragi, slagverk, Leif Ottosson – trekkspill

21.30 AfterStory på Klubbscenen
Festivalklubb med smakebiter på musikk- og storytelling-prosjekter. God stemning!

Fortellerfestivalen pågår 12.–15. april 2018 og er en internasjonal, årlig festival. Festivalen er tradisjonsbærer,  talentutvikler og formidler av samtidens historier. Den er scene for muntlige fortellere i alle støpninger og byr på fortellinger med minimal staffasje og en direkte kontakt med publikum. Ren magi i indre bilder.

#4001261