20080614 En spelemann hjem-Ingunn Bjørgo FOTO Ragna Vikøren 10r20%
Vanja Jagedal (t.h.) fikk besøk hjem av Ingunn Bjørgo (Foto Ragna Vikøren)
"Auksjonsobjektet" var:
"Velg deg en spelemann fra Norsk folkemusikkatalog til et arrangement hjemme hos deg selv". Og da vinneren av tilslaget hadde funnet riktig anledning, lød oppdraget:
"Det blir ca 25 damer i sin beste ungdom. Vi vil være litt ute på en terrasse og litt inne, og det hadde derfor vært veldig koselig med trekkspill. Håper veldig at Ingunn Bjørgo har mulighet. Jeg tenker dette mer som et musikalsk innslag, ikke noe som skal vare hele kvelden. Musikken kan være selvkomponerte sanger og gamle 'slagere'. Naturligvis etter hva som er best for musikeren ..."
Men Ingunn Bjørgo fikk klar beskjed fra Riksscenen at hun også måtte få inn tradisjonelt repertoar, så hun tok med toraderen.
20080614 En spelemann hjem-Ingunn Bjørgo FOTO Ragna Vikøren 07r20%
Ingunn Bjørgo på hjemmebesøk på Bekkestua (Foto Ragna Vikøren)
Og dette falt tydelig i smak hos damene. I takke-e-posten sier de:
"La meg aller først få takke deg Ingunn for ditt flotte bidrag på lørdag. For en stemning du skapte. Etter at du gikk var det flere som kom og takket for det åndelige musikken ga." (!)
"Takk også til Riksscenen for hjelp til å gjennomføre dette. Vanja og jeg er veldig takknemlig for at det lot seg gjøre, selvom det har gått over ett år siden auksjonen."
 
Så dette er kanskje ikke siste gang vi auksjonerer bort en utøver!
20070505 Riksscene Foto-JLE 028
Auksjonen i Schouskvartalet 5. mai i fjor (Foto: JLE/Riksscenen)