I dag blir det en litt annerledes LilleRIKS. Vi har invitert inn FrikarAkademiet ved Anders Aasberg til å ha en workshop med heldige barn og unge i hvordan Frikar lager sceneshow. Anders har fått med seg LilleRiksvert Vegar Vårdal som spelemann, og han vil også være med som hjelpeinstruktør. Her blir det selvsagt halling og litt enkel akrobatikk, men også en enkel koreografi skal læres inn. Dere vil få trening i å stå på en scene, både når det gjelder dans og generell sceneteknikk. Workshopen ender med en visning på Hovedscenen der dere får være oppvarmingsnummeret til Bygda dansers konsert kl.17.
Workshopen passer for barn i skolealder. Vi har ikke plass til mer enn 30 stykker, så det er førstemann til mølla her. Så bare kjøp billetter på www.riksscenen.no. Barna som deltar på workshopen får se Bygda dansers konsert gratis.
FrikarAkademiet sprenger grenser mellom ulike kunstformer og dansesjangrar. Gjennom grenselaus undervisning rota i norsk folkedans, asiatiske rørsleformer, akrobatikk og koreografiske metoder er målet å lære opp tradisjonsmedvitne nyskaparar. Anders Aasberg instruerer på denne verkstaden. Han reist over heile verda med FRIKAR sidan starten for ti år sidan. Han er også ein av hovudinstruktørane på dei nye FRIKAR-linene ved Valdres vidaregåande skule og Valdres folkehøgskule som opnar hausten 2016.

 

Anders Aasberg - dans, Vegar Vårdal - dans, fele