20.00 Yuliet Estrada Linares (Cuba) - intro-kurs i salsa
Dette er en glimrende mulighet til å få inn de nødvendige grunntrinn og ABC i salsa for å svinge deg på dansegulvet resten av kvelden! Yuliet er tidligere danser i "Conjunto Folclórico de la Universidad de La Habana". Siden 2008 har hun undervist cubansk dans på alle nivåer, bl.a. for danseskolene Danseglede og SalsaNor i Norge. Hun gjester også ulike internasjonale dansefestivaler rundt omkring i Europa takket være sin kapasitet som danser og pedagog. Er du med på hennes workshop på Riksscenen får du oppleve å bli smittet av hennes fantastiske energi. Kurset er inkludert i konsertbilletten.

21.00 DJ Yuma´n
Franske DJ Yuma´n snurrer plater før og etter konserten. Yuma`n er en populær DJ for latindansere, og evner å spille variert for et kresent dansepublikum. Han har også lang fartstid som danseinstruktør, blant annet ved danseskolen Latinroom i Oslo.

22.00 Gilito y su clave - State-of-the-art timba og salsa fra Malmø!
Den cubanske sangeren Gilito er kanskje mest kjent fra bandet Afro-Cuban All Stars ledet av Juan de Marcos  som satte sammen Ry Cooders legendariske Buena Vista Social Club.Til Riksscenen kommer Gilito med sitt eget band ”Gilito y su Clave”, som setter Skandinavia på kartet over de beste timba/salsa-orkestrene utenfor Cuba. Det er kanskje ikke noe naturgitt at det i Sverige og Danmark skal være spesiell grobunn for state-of-the-art salsa og timba? Men faktum er at er det i en årrekke har vært langt større interesse og miljø blant musikere for latinske musikkformer der enn i våre hjemlige trakter. Derfor er vi på Riksscenen stolte over å kunne presentere nok et av disse topporkestrene som florerer i våre naboland til glede for musikkelskere, salsadansere og andre latinofile. NB Ta med danseskoene!

Jose Gil “Gilito” - vokal
Marcelo Cea - kor
Carlos Cea - bass
Mattias Nilsson - piano
Tony Moreaux Charon - trommer
Nelson Golott - timbales
Ralf Bergue - congas
Niklas Freddin - trompet
Rasmus Nyvall - saksofon
Göran Abelli - trombone