"Jeg har siden gymnastiden hatt en fascinasjon for norsk folkemusikk, uten å ha hatt anledning til å gjøre noe med dette i praksis, selv om jeg med jevne mellomrom har skrevet musikk i retning folkemusikk. Jeg har alltid i mine prosjekter søkt å finne sammenhenger mellom jazz, klassisk, pop/rock og jazz, og nå er tiden inne for å gå inn i folkemusikken på samme måte, musikalsk, tonalt, estetisk og filosofisk. Til dette har jeg valgt musikere som behersker folkemusikk og beslektede stiler til fulle.»
Vossajazz og Riksscenen har lenge snakket om å gjøre et prosjekt sammen. Utgangspunktet har vært å utforske grenselandet mellom de to sjangrene vi formidler - jazz og folkemusikk. Det har siden Arild Andersens tingingsverk "Sagn" fra Vossajazz i 1990, der han hadde med Kirsten Bråten Berg, og oppfølgeren "Arv" i 1993, blitt sjøsatt en rekke prosjekter i dette grenselandet. Vi vil gjerne bidra til en fornyelse innen dette feltet, og har bestilt en konsert av Erlend Skomsvoll - bedt han gå i dybden i folkemusikk på ulike stilmessige, roteloftske og Skomsvollske måter. Han har gang etter gang vist at han evner å gå inn i ulike sjangre og gjøre disse til sine egne. I samarbeid med jazzens toppnavn som Chick Corea, Pat Metheny og Trondheim jazzorkester. I sitt eget band Come Shine, men også i samarbeide med rock, som nylig resulterte i Kaizersalbumet Violeta 3. I samtidsmusikalske og klassiske prosjekter med personligheter som Eirik Raude,  Arve Tellefsen og Birgitte Christensen, og nå sist med Holberg-Variations i samarbeid med 1B1, Jan Bjøranger og Christian Ihle Hadland.


Premieren var på Vossajazz 27.3, så går turen til Riksscenen. Gå ikke glipp av denne konserten med komponist  / arrangør / pianist Erlend Skomsvoll i førersetet - en av landets mest kreative!

Les konsertomtale i Bergens Tidende fra Vossajazz her: http://www.bt.no/kultur/Fant-tonen-med-livlig-Tjonafant-3330281.html

 

Erlend Skomsvoll - piano
Wenche Losnegård - sang
Erlend Apneseth - fele
Anders Røine - gitar
Ole Morten Vågan - bass
Birger Mistereggen - melodisk slagverk
Hans Hulbækmo - trommer
Svein Graff - lydteknikk