Riksscenen nyproduksjon
IMG_0832
fredag
02
juni 2017
Dørene åpner 1800
Konsert 1900
Billett GRATIS
06
Ingeborg Sommer
980A1844_0113102
Helga Myhr
06
Sigrid Stubsveen
ARRANGEMENTET ER AVLYST

EKSAMENSFESTIVAL NMH

Folkemusikkstudentene avvikler sine eksamenskonserter på Riksscenen!
2.-års- og 4.-årsstudentene ved Norges musikkhøgskole har en konsertframføring som sin viktigste eksamen, og det er etter fire år en avsluttende bacheloreksamen. For første gang skjer dette på Riksscenen, i form av en eksamensfestival. I år er det tre studenter i 2. år: Helga Myhr, Selma French Bolstad og Rasmus Kjorstad, og fire med avsluttende eksamen: Ingeborg Sommer, Sigrid Stubsveen, Johanne Flottorp og Torfinn Hofstad.

 

 

1900     Ingeborg Sommer

Ingeborg Ulberg Sommer er en aktiv musiker med en sterk tradisjonsbevissthet, noe som hun har gjort seg bemerket med ved blant annet å vinne spel fele klasse B under Landskappleiken. Hun har også vært nominert til Fureprisen.

Etter fire år på Norges musikkhøgskole vil hun avslutte sin bacheloreksamen med et knippe gode slåtter med hovedvekt på tradisjonene fra Røros.

 

Ingeborg Sommer – fele

 

2030     Helga Myhr

Helga Myhr frå Torpo i Hallingdal spelar hardingfele, og er i vår ferdig med sitt andre år på Norges musikkhøgskole. Tidlegare har ho gått på folkemusikklina ved Vinstra vidaregåande skule. Ho blir rekna som ein av dei mest lovande hardingfelespelarane i Noreg og er aktiv i fleire grupper, særleg må Morgonrode og Kvedarkvintetten trekkjast fram. Sistnemnde gruppe gav ut plate våren 2016. Helga har spesialisert seg på hallingtradisjonen, med Gunnlaug Lien Myhr og Egil Syversbråten som dei største førebileta.

 

Helga Myhr – hardingfele, fele

 
 
 
 

2130    Sigrid Stubsveen

Sigrid Stubsveen er felespiller fra Engerdal og avslutter denne våren sin bachelor i utøvende folkemusikk på Norges musikkhøgskole. Hun har utgangspunkt i tradisjonsmusikken fra hjemplassen Engerdal, og Trysil. Sigrid drives av det uttrykksfulle og inspirerende, og har de siste årene vært aktiv i en rekke prosjekter og ensembler, og som soloutøver. I tillegg til å sette sine egne hjemtrakters tradisjon i høysetet er hun både en skapende utøver, og initiativtaker og leder for festivalen «Heme dine» i Engerdal.

 

Sigrid Stubsveen – fele

#4001261