Riksscenen nyproduksjon
09
fredag
11
sep. 2015
Dørene åpner 19.00
Konsert 20.00
Billett 180/120
09
ARRANGEMENTET ER AVLYST

DOMINIC KELLY - THE DEVIL’S PURSE (GB/S)

Bli trollbundet av historiefortelling og musikk!

Er alt slik vi opplever det? Kan du virkelig være  sikker på det? «Det andre folket» gjemmer seg nemlig i skyggene, under føttene dine i mursprekker og i kriker og kroker. I sommernatten er verdenen deres kun et åndedrag unna, og i de lange vinternetter råder de mørket til det fulle. Bli med og møt folket fra skyggeverdenen; de underjordiske, feene og tussene i en labyrint av historier.
Dominic, Bridget og Leif  tar deg med på en reise av fortellerkunst og musikk i en kinomategrafisk fantasiverden.
En bortkommen vandrer får hjelp i fjelltåka, en bonde finner den perfekte hustru, en dranker finner en magisk lommebok full av penger og en engstelig mor er redd for at sønnen ender opp som bare skinn og bein.

Men - de blir alle overrasket, for i midtsommernattens skumringstime er ingen ting slik som du tror..

Dominic Kelly er en forteller som med sin dynamiske og friske  stil har fengslet publikum i England og verden rundt på scener og festivaler; The Barbian, The National Theater,Times Litterature festival for å nevne noe.

Duoen Bridget Marsden og Leif Ottosson tolker nordisk musikktradisjon i et grenseland mellom folketoner og et mer atomsfærisk lydlandskap.
Forestillingen er engelskspråklig.


Dominic Kelly - forteller
Bridget Marsden - fiolin
Leif Ottosen - trekkspill

Fortellerkunst

Fortellingen er en viktig del av muntlig overlevering, og danner basis for folkeminnevitenskapen. Hver forteller setter gjerne sitt personlige preg på det som formidles og inkluderer både seg selv og sitt publikum. I det gamle bondesamfunnet var de riktig gode fortellerne etterspurte.I dag vil man finne levende fortellerkunst på barer og puber, men gjerne og i arbeidslivet som i gamle dager. Den som har ører, han høre. En vil ofte merke seg at fortellingen er en så til de grader muntlig form at det kan være vanskelig å bevare den i nedskrevet.

 
#4001261