Grupo Danson regnes blandt de beste salsa/timba-band i Skandinavia. Det er 100% dansevennlig musikk men med en rikdom og fantasi i arrangementer og komposisjoner som også gjør det til en fryd å lytte til.I 2001 kom den lovende cubanske trombonisten Carlos Perez til Danmark og snart hadde han grunnlagt Danson som fort ble lagt merke til og ble de dansendes favoritt. Opprinnelig var musikken fokusert på genren son, derav navnet som henspiller på son i Danmark (og ikke den gamle cubanske genren danzón) Å starte med røttene var ingen dum ide og har gitt bandet en imponerende utrykksbredde. Den kjente sanger/trompetist Alexander Abreu - som nå har verdenssuksess med sitt Cuba-baserte band Havana d´Primera var en årrekke bandets sanger. Mye av hans komposisjoner er fremdeles en del av DanSon´s repertoar i tillegg til sanger av bl.a.bandleder Carlos Perez og cubanske singer/songwriter Alexis Mendez. Flere av bandets medlemmer har også samarbeidet med norske Hovedøen Social Club. Deres lenge etterlengtede CD-utgivelse inkluderer også samarbeid med legendariske arrangør/bassist/sanger Alain Perez, kjent fra sitt samarbeid bl.a. med Issac Delgado.

Oldrich Gonzalez(piano)
Yasser Morejon (bass)
Peter Ehler (congas)
Tony Moreaux (timbales)
Ernesto Manuitt (sang)
Henri Benitez (sang)
Teresa Villanueva (kor)
Jakob Johansen (trombone og kor)
Carlos Perez (tromb. sang og bandleder)

DJ Casino er en av Norges fremste DJ-er innen sjangeren cubansk salsa, timba & son. Han var i flere år fast inventar på Norges første og lengstlevende timba club - Timba Night på Calibar i Bergen. Nå bor han i Oslo, hvor han spiller regelmessig på utesteder med salsa.

DJ Kasra er raskt blitt en populær latin-dj´s i Oslo, og har spilt på de fleste større eventer innen latinsjangeren de siste par årene. Hans første store latinske kjærlighet var salsa, men det er innen sjangrene bachata og kizomba at han har utmerket seg og blitt et dj-navn det snakkes om i dansemiljøet.

Danseworkshop: Cubansk Son med Henri Benitéz Hourrutinier (Cuba) og Reidun Svabø (Salsanor)
Son er salsaens mor, og en av de mest sentrale rytmene og såkalte populærdansene fra Cuba.Son ble kjent verden over med Ry Cooders prosjekt Buena Vista Social Club. Nå har du muligheten til å bli kjent med denne nydelige pardansen, få lære noen av de vanligste variasjonene, samt å kunne veksle mellom son og salsa. Og ikke minst kunne briljere med son på dansegulvet under kveldens konsert med Grupo Dansón!
Deltagelse krever noe forkunnskap i salsa.
Danseinstruktør Henri Benitéz Hourrutinier er utdannet musiker ved Instituto Superior del Arte i Havanna, hvor han også begynte å undervise cubansk dans i 2009. Han har bodd i Danmark siden 2013 hvor han underviser salsa og andre cubanske populærdanser i tillegg til å utøve sin profesjon som musiker.
Reidun Svabø begynte å undervise cubansk dans i Norge i 1995, og er gründer av danseskolen SalsaNor, som er størst innen cubansk dans i Norge med hovedaktivitet i Stavanger og Trondheim og driver populære dansereiser til Cuba hver påske