Denne litt kalde og hustre høstkvelden håper vi dere finner veien inn til Klubbscenen på Riksscenen. I kveld byr vi på en god gammeldags bygdefest! Her skal damene legges varsomt ned i gulvet i en smektende tango, og mennene skal vise deres talent i multitasking i den energiske swingen. 

Jeg husker en kald vinternatt hvor jeg, i en alder av 17 år, ble tatt med i en sliten Opel hele veien fra Bærum til Trysil. Her var det nemlig bygdefest, og et lokalt dyktig band spilte swing så taket løfta seg. Jeg danset swing, klinass (lokal slow-fox-kline-men-anstendig-dans), og linedans til jeg badet i svette med smilet i en god bue fra øre til øre. Vi håper å kunne gi dere litt av denne opplevelsen på Riksscenen i kveld, så hold av dagen, kvelden og natten med – her skal det danses! 

Førstemann ut er Endre Kleiveland, selveste lederen for Noregs Ungdomslag. Han har undervist profesjonelt innenfor det folkelige miljøet lenge, blant annet på studiet Norsk Folkelig Dans og i miljøet i Bergen. Tango har han hatt en spesiell forkjærlighet til, og da selvsagt den norske folketangoen.
Så blir det et kurs med Kom og Dans, hvor de skal lære oss noviser og eksperter noen skikkelige swingtriks. Her blir det kjapp læringskurve med veiledning fra Norges dyktigste instruktører på området.

Presis kl. 19.00 blir det en liten konsert med prat, hvor vi også vil vise noen klipp fra dansearkivet til bl.a. Rff-sentret. På konserten vil alle aktørene fra dagen og kvelden delta, så her benker vi oss i salen og nyter proffenes oppvisning. Som et lite punktum under konserten viser vi utdrag for forestillingen ”Møte”. En dansekonsert der finsk og argentinsk tango møter norsk folkelig dans. Her er det BUL/ Nynorskens Hus, Tangoskolen og Bygdelagskoret som tar scenen og rommet. 

Rett etter konserten hiver vi bokstavelig talt ut stolene og vi kaster oss i dansen. Vi har fått med oss et band som vet å sette feststemningen på sin rette hylle, Sundre Jetset, med leder Ulf-Arne Johannessen. Det blir ikke bare klinass og swing, men også ” skakkøyrd og møkut gamaldans” som gruppen selv kaller det. Vi går videre i kvelden med tango-orkesteret Piassava-kvartetten. I tillegg til det vil en spiller, eller DJ som det heter på godt norsk, spelle kremen av god dansemusikk.

14.00 Tango, med Endre Kleiveland
16.00 Swing, med Kom og Dans
19.00 Konsert med prat
20.00 Dansekveld med Sundre Jetset og Piassava- kvartetten, DJ fra Kom og Dans.