Riksscenen nyproduksjon
10
torsdag
26
okt. 2017
Dørene åpner 2030
Konsert 2130
Billett 250/200
Unknown
BÃ¥rd Gundersen / gundersenogmeg
ARRANGEMENTET ER AVLYST

CODA 2017

BELINDA BRAZA – SURVIVAL

«Hiphop er et sammensurium av hele verdens folketradisjoner, og et nåtids barometer for dagens samfunn. Det er kanskje den eneste kulturen som er totalt fargeblind og religionsfri. Her handler det om å uttrykke seg, og å feire individet, uavhengig av bakgrunn eller tilhørighet.» – Belinda Braza.

Vi ser en skremmende utvikling i verdenssammenheng hvor blant annet den ekstreme høyresiden er på fremmarsj i Europa. I forestillingen «Survival» stiller Braza spørsmålet: Hvordan påvirker det primære overlevelsesinstinktet de individuelle valgene våre? Hva skjer med individet når grensene våre blir flyttet – både geografisk, moralsk og etisk? Hvor langt er vi villige til å gå for å overleve? «Survival» finner sted i et blaff av et dystopisk fremtidsunivers fortalt gjennom det urbane uttrykket: slampoesi, urbane samtidsdansere, fysisk teater, stencilart og et elektronisk kontemporært musikalsk univers.
Belinda Braza er ansatt som koreograf ved Det Norske Teatret og jobber i tillegg parallelt med egne produksjoner. Hun er grunnlegger av «B-Braza productions» som setter opp urbane og samfunnsaktuelle forestillinger innenfor den urbane sjangeren og crossover-sjangeren. Hun har produsert tre helaftens forestillinger, og Survival får premiere på Riksscenen under CODA-festivalen 2017.
Braza er kunstnerisk ansvarlig for STEPS – et samarbeidsprosjekt mellom Kulturtanken og Riksteatret, hvor det tilbys forestilling og verksted ved asylmottak i Buskerud. Hun er kunstnerisk leder for POW! , et prosjekt rettet mot enslige mindreårige asylanter i regi av Dansens hus.
Braza leder også HUMAN – et aktivitetstilbud for barn og unge på asylmottak i Oslo.

Kunstnerisk leder, koreografi Belinda Braza
Komponist  – Peter Baden
Musiker – 
Shble Mazid Saleem
Tekstforfatter – Fredrik Høyer
Stencilart, scenografi, rekvisitt, fysisk kunstner – Hama Woods
Dansere
 – Rina Rosenqvist, Therese Slob, Albin Lindén, Sigurd Christian Dahle Uberg 

Samarbeidspartnere
Jimmy Westerheim: Tidligere Leger uten grenser og driver nå «The human aspect»
Erlend Johannesen driver barnehjemmet «Streetlights» på Filippinene.

 

I samarbeid med Coda International Dance Festival

#3747767