Denne dobbelkonserten er et mesterlig møte mellom kunstnerisk leder og fiolinist Harpreet Bansal og hennes forbilde og mentor, tablaspilleren Sukhvinder Bharj. Bansal Band vil, gjennom ny musikk, ta oss med inn i den nord-indiske ragatradisjonen mens i kveldens andre konsertdel får vi møte Sukhvinder Bharj i duo med Harpreet Bansal. I forkant av kveldens konserter arrangerer vi et seminar ledet av Sukhvinder Bharj. Her møtes musiker til en interaktivt jamsession der rytmiske sekvenser (teen taals), Ragas og improvisasjon er sentrale elementer.

 

Bansal Band
Bansal Band spiller ny musikk av Harpreet Bansal. Komposisjonene henger nært sammen med ragatradisjonen hun har vokst opp med. Arrangementene byr på lek og improvisasjon og henter inspirasjon fra alle utøverne sine musikalske bakgrunner, samtidig som respekten for tradisjonen alltid ligger i bunnen. I Bansal Band er det rom for både melankoli, ro og verdighet i kombinasjon med det virtuose, engasjerte og energiske. Med kraften til den indiske musikken i ryggen og et sterkt fokus på formidling, ønsker Bansal Band å nå ut til både et vidt publikum. Bansal Band ble tildelt Norsk Kulturråds Ensemblestøtte for 2014.

Harpreet Bansal - fiolin
Andreas Bratlie - tablas & perkusjon
Adrian Myhr - kontrabass
Vojtech Prochazka - piano
Javid Afsari Rad - santur 

 

SukhvinderBharj og Harpreet Bansal                                                                       
Denne delen av konserten blir et mesterlig musikalsk møte mellom Bansal Bands kunstneriske leder Harpreet Bansal og tablaguru Sukhvinder Bharji. Han er en fenomenal utøver som er ettertraktet av mange av Indias mest kjente musikere. Han er kjent for sin evne til å fange publikum med sin spontane kraft og virtuositet og har opptrådt med eminente musikere som sarodvirtuos Ustad Amjad Ali Khan og Indias legendariske sitarspiller Pt. Ravi Shankar. Sukhvinders konserter i hjemlandet England inkluderer BBC, London Philharmonic Orchestra, House of Commons, The Proms i Royal Albert Hall og Queen Elizabeth Hall. Sukhwinder Bharj har mer enn 40 utgivelser bak seg.

Sukhvinder Bharj - tablas
Harpreet Bansal - fiolin

 

Tablaworkshop for musikere med  Sukhvinder Bharj kl. 1300 - 1600
Introduksjon i instrumentets allsidighet gjennom begrepene puls, rytme og lyd
Interaktiv del hvor rytmiske sekvenser (teen taals), østlige klassiske skala (ragas), og improvisasjon er sentrale elementer.

Påmelding​ (maks 20 stk.) via e-post til harpreetbansal@hotmail.com 
Ordinærpris: 300,-
Studentpris og pris for Samspillmedlemmer: 200,-

Det blir salg av mat  under og etter seminaret.