Väsen er Nordens største og viktigste folkemusikktrio

Olov Johansson og Mikael Marin har spilt sammen siden 1980, da de var lovende  tenåringar på vei mot toppen av hierarkiet innen nordisk folkemusikk. På veien møtte de Roger Tallroth under et spelemannsstevne på Røros, og Nordens mest kjente folkemusikktrio var et faktum. De har siden oppstarten for 25 år sidan turnert alle kontinent, i alle verdsdeler, har begeistra publikum og inspirert andre musikere verden over. De har til og med en gate oppkallt etter seg i USA, Väsen street, i Bloomington Indiana! Det er vel ingen grupper innen den nordiske folkemusikken som har vært  i nærheten  av deres posisjon som premissleverandør til andre folkemusikere, og sounden av Väsen er lyden av Norden i manges ører. 

Olov Johansson – nykkelharpe
Mikael Marin – viola
Roger Tallroth – gitar

 

 

Aslak Brimi Kvartett

Nye feleslåtter kledd med barrysaks, bratsj og cittern! Tettvevd og intrikat! Dette er Aslak Brimi Kvartett. I front står felespiller Aslak Brimi fra Lom, og med seg har han fantastiske Bjørn Kåre Odde (bratsj/fele), Svein Tore Werstad (saksofon) og Espen Wensaas (cittern/gitar).

Aslak Brimi fra Lom er mest kjent for sitt arbeid med tradisjonsmusikk fra Ottadalen, både med innsamling, tradering og utøving. Han har grunnlaget sitt fra Lom spelmannslag, og gikk i lære hos lokale spellemenn. Aslak Brimi er en aktiv felespellemann, og har gitt ut mange album med tradisjonsmusikk både som aktør og produsent. Aslak Brimi Kvartett er det første prosjektet med han sjøl og hans egne slåtter i sentrum.

Aslak Opsahl Brimi - fele, Bjørn Kåre Odde - bratsj, fele, Svein Tore Werstad - saksofon, Espen Wensaas - cittern, gitar