Artister fra flere europeiske land og med forskjellig kunstnerisk form og bakgrunn setter hverandre i stevne i nær kontakt med publikum. 
Tango eller Kjærlighet er en videreføring av konseptet CombatTango som ble utviklet av Alicja Ziolko i løpet av 8 “episoder” og gikk for fulle hus under okkupasjonen av Romas eldste teater, Teatro Valle, i 2011-2013.

Vi starter kl. 20.00 der publikum kan varme opp med et crash-kurs i tango før lyset senker seg og alle kan hengi seg til tangoens forunderlige verden. Tangoen oppstod i en myteomspunnet smeltedigel av mange nasjoner og kulturer i Buenos Aires på 1890-tallet.  Idag spilles den ofte av artister med sammenfallende bakgrunn og stil og danses av dansere som opprettholder den som en kulturarv. Hvordan blir tangoen når artister fra en rekke forskjellig bakgrunner og kulturer på nytt improviserer og terger den med nye uttrykk og spørsmål? Og det med et ønske om å provoserer den stilmessig og poetisk i definisjonen hva dette pasjonerte beistet egentlig er og utfordre grunnstemmen i tangoens uttrykk: muligheten og umuligheten av å realisere den ideelle, evige kjærlighet. Med den evige frihet til å både drømme og/eller sørge rundt den. Og ikke minst, finne frem til en mulig tragikomisk opplevelse av det hele.

Støttet av Norsk Kulturråd

 

Alicja Ziolko (Norge/Polen) – idé/scenisk ledelse/danser/skuespiller
Annalisa Cannito (Italia) - visuals
Bennie Bartels (Nederland) – danser
Francesca Romano Di Santo (Italia) – skuespiller
Hossein Taheri (Italia/Iran) – skuespiller
Håkon Thelin (Norge) – kontrabass
Kari Rønnekleiv (Norge) – fiolin 
Kristin Kajander (Norge) - skuespiller
Magdalena Adlberger (Østerrike) – cello
Martin Slaatto (Norge) – skuespiller
Mikael Augustsson (Sverige) – bandoneon, accordina m.m.
Ole-Henrik Moe (Norge) – fiolin, sag, m.m.
Silje Onstad Hålien (Norge) – danser
Sissel Aarseth (Norge) - danser
Sverre Indris Joner (Norge/Latvia) – musikalsk ledelse, piano, diverse
Valeria Tomasulo (Italia) – video / foto
Ådne Kolbjørnshus (Norge) – danser