AFRIKASCENEN vil vise hvilken kulturrikdom som finnes i Afrika, og la publikum få mulighet til  å oppleve de nye musikalske veiene som mange har begitt seg inn på i sin utlendighet. En reise i sanseopplevelser fra Wassolon til Bamako, Abidjan, Paris, Bologna og Oslo. Musikeren Sidiki Camara, opprinnelig fra Mali, kommer med sitt nye prosjekt Sidiki Camara Experience med to italienske jazzmusikere.

Mesteren av ngoni, Abou Diarra & Donko Band Orchestra, vil gjenopplive den eldgamle mandingokulturen ispedd arrangement av blues, jazz og reggae. En subtil blanding av wassoulou-rytmer og ritualer i urbane lydlandskap. En duell mellom tradisjon og modernitet hvor den ivorianske danseren Jean-Paul Méhansio fremfører sin solodans «Gnéan/ Speil» – en atmosfære vi også finner i rytmene servert av Dj De LAMBERT utover kvelden.

Program

16.00 «En reise i rytmen», perkusjon-workshop for barn.
Billett: 80/50 gjelder kun barnekonserten
Slå på stortromma med stjerneperkusjonisten Sidiki Camara!  
Sidiki Camara inviterer barn 8–12 år og  foreldre inn i sitt univers av afrikanske rytmer.

Sidiki Camara – musikalsk leder, perkusjon


17.30  Sidiki Camara Experience. (For første gang i Norge!)
Sidiki Camara Experience spiller energisk afrobeat blandet med tradisjonelle rytmer fra Mali, krydret med swing-jazz fra Italia og Norge.

Sidiki Camara – sang, perkusjon, ngoni
Paolo Prosperini – gitar
Tommy Ruggero – trommer
Gjestemusiker: Jacob Young – gitar


20.00 Danseforestilling «Gnéan /Speil» med Jean-Paul Méhansio.
Jean-Paul Méhansio med soloforestillingen «Gnéan», som betyr «speil» på det afrikanske språket «wé». Méhansio er fra Elfenbenskysten, men opptrer over hele verden.«Speil» er et intimt møte med publikum, som speiler danseren  Jean-Paul Méhansios indre liv. Musikken er komponert av oud-spilleren Muhammad Qadri Dalal og Dhafer Youssef.

Jean-Paul Méhansio – koreografi og dans


21.00 Abou Diarra & Donko Band Orchestra (for første gang i Norge)
Abou Diarra, også kalt «Afrikas Jimi Hendrix», er en virtuos på «kamale ngoni», en afrikansk harpe knyttet til wassoulou-tradisjonen i Mali. Hans melankolske uttrykk  er forankret i mandingofolkets  eldgamle musikktradisjon blandet med moderne rytmer.
Hans nyeste album «Koya» er en poetisk reise og en hyllest til afrikanske tradisjoner. På denne utgivelsen bidrar blant annet Toumani Diabaté.

Abou Diarra – sang, ngoni
Vincent Bucher – munnspill
Moussa Koita – tangenter, kor
Amadou Daou – perkusjon
Laurent Loit – bass
Joris Pinard – lyddesign

23.00 Klubb «Afrikascenen» med DJ De Lambert.